Sprzet agd w stylu retro

Prowadząc restaurację kuchnia powinna stanowić urządzona w całą kwotę profesjonalnego sprzętu, który usprawni i przyspieszy pracę pracowników. Zakup odpowiednich urządzeń zależy jednakże w prawdziwej sile od zapotrzebowania czy rodzaju menu.

W moc restauracjach oferujących staropolskie menu potrzebne są szatkownice do kapusty, ponieważ warzywo zatem jest faktem wielu tradycyjnych polskich dań. W krótkich firmach cateringowych lub małych restauracjach zazwyczaj sprawdza się ta niska, ręczna, zwykła szatkownica, stworzona z plastiku albo drewna, dzięki jakiej można też przygotować inne warzywa, jak np. ogórki czy marchewkę, z jakich najczęściej wytwarza się m.in. świeże surówki. Przy większym zapotrzebowaniu pomocny jest sprzęt różnego sposobu, z wbudowanym silnikiem i przynoszony elektrycznie. Powiększa się także zwłaszcza w niskich zakładach produkcyjnych czy gospodarstwach rolnych.

Taka szatkownica jest niezwykle wytrzymałym sprzętem o wysokiej wartości, która definiuje się też swoją obsługą. Sprzęt ten zakłada się m.in. z silnika, metalowego bębna czy korpusu oraz małej rynny, po której usuwa się poszatkowana kapusta. Najbardziej charakterystyczną cechą są noże zbudowane ze zwykli nierdzewnej, które mogą służyć przez długi okres czasu. Szatkownica zapewne istnieć zaopatrzona na żądanie w drugie pozostałe elementy, jak np. świder, który pomoże przeciąć główkę kapusty na pół i oszczędzi pracy ręcznej. W relacje od potrzeb można również zakupić przystawkę, która zapewni szatkowanie na plasterki innych warzyw, uchwyt wraz z kołami, dzięki jakim można szybko przesuwać sprzęt czy dodatkowe tarcze. Tarcze mają prestiż na sposób cięcia - potrafią zatem żyć krótkie kawałki, wióry albo plastry. Jeżeli jednak potrzebna nam jest jedynie szatkowana kapusta, tradycyjna tarcza w zupełności nam wystarczy.